Skip navigation
Hulp nodig?
Onbedoeld zwanger?

We zijn er voor je. Onze hulp is gratis. Neem contact met ons op!

Bel 035 621 42 05 Stuur een bericht

Alternatieven

Je bent zwanger, en nu? Het was niet de bedoeling dat je zwanger werd, maar toch is het gebeurd. Nu sta je voor een keuze. Dat kan heel moeilijk zijn. Misschien overweeg je een abortus. Toch is abortus niet de enige oplossing. Er zijn ook andere mogelijkheden.

 

Kiezen voor je kindje

Als je kiest voor het leven van je kindje, dan zal je leven erg veranderen. Misschien komen er wel allemaal vragen of problemen in je op vanwege de zwangerschap. Neem contact met ons op, wij denken graag met je mee en zoeken samen met jou naar oplossingen. Vaak heb je vanuit de overheid recht op toeslagen, zoals kinderbijslag en misschien ook wel huurtoeslag. Er is hulp biedt ook praktische hulp als je vanwege financiële redenen niet in staat bent voor je kindje te zorgen.

Pleegzorg

Je kunt er ook voor kiezen om je zwangerschap uit te dragen en het kind in een pleeggezin te laten plaatsen. Pleegouders worden vaak gezocht in je directe omgeving, binnen je familie of kennissen, of bij onbekenden. Hierbij blijft de mogelijkheid van contact tussen jou en je kind.

Adoptie

Als je je kind afstaat ter adoptie worden alle juridische banden tussen jou en je kind verbroken. Je kind wordt juridisch het kind van de adoptieouders, met alle rechten en plichten die daar bij horen. Je hebt geen zeggenschap meer over je kind en hij of zij krijgt de achternaam van de adoptieouders