Skip navigation
Hulp nodig?
Onbedoeld zwanger?

We zijn er voor je. Onze hulp is gratis. Neem contact met ons op!

Bel 035 621 42 05 Stuur een bericht

Het kindje dat er bijna niet was geweest

Op vrijdagavond kwamen Anne-Mieke en ik laat thuis na een heerlijke ontspannen avond met vrienden. Even weg uit de hectiek van ons werk. Anne-Mieke had dat weekend de achterwacht. Dit houdt in dat zij de e-mails van Er is Hulp in de gaten houdt en zo nodig hulpvragen verdeelt onder de negen counselors verspreid over het land. En ja, er was net een hulpvraag binnengekomen: Ik las op jullie website dat je na de inname van de eerste abortuspil nog terug kan, willen jullie mij helpen? We gaan direct aan de slag.

We zitten tegenover elkaar aan de keukentafel terwijl Anne-Mieke aan de telefoon spreekt met de gekmotioneerde vrouw en ik tijdens het meeluisteren de nodige gegevens noteer. Emoties zijn er ook bij ons als we horen dat de vrouw s middags, onder druk van haar partner, de eerste abortuspil heeft genomen. Ze vertelt hoe ze onderweg naar huis vanuit de auto haar partner belt en dan hoort: ik zie toch geen toekomst voor ons, waarna hij de verbinding verbreekt.

Hoezo een vrije keuze van de vrouw? Hoezo de vrouw is baas in eigen buik? Hoezo de vrouw beslist? Wat een leugens bij de pro-abortuslobby in ons land, waarin de media meegaan! Na het lange telefoongesprek bellen we direct een arts die aan het Abortus Pil Stopper project meewerkt. Hij kan het recept uitschrijven voor een kuur die mogelijk de werking van de eerste abortuspil tegengaat. Hierbij gaat het simpelweg om het weer op peil brengen van het vrouwelijk geslachtshormoon, progesteron, dat ook bij Ivf-behandelingen wordt gebruikt. De eerste abortuspil breekt dat hormoon af en de Abortus Pil Stopper helpt dit weer te herstellen. De arts neemt de verantwoordelijkheid over en neemt contact op met de vrouw. Ondertussen zoek ik naar een apotheek met nachtdienst bij haar in de buurt die het medicijn op voorraad heeft.

Om half een 4s nachts is alles geregeld en kan de vrouw beginnen met de Abortus Pil Stopper. Voordat we naar bed gaan, spreken we alles nog een keer samen door. We maken een verslag en brengen deze vrouw met haar kindje in gebed bij de Heere. Ook bidden we voor de vader.

Gedurende haar zwangerschap houden we intensief contact met haar, waarbij we haar voorzien van de nodige spullen vanuit ons sponsorplan. Enkele weken geleden zijn we op kraamvisite geweest. Verwonderd kijken we naar het kleine kindje in onze armen. Het kindje dat er bijna niet was geweest. Wat ons raakt, is dat het in de media alleen maar gaat om het zogenaamde recht op abortus. Maar waar is de aandacht voor de echte nood van de vrouw achter de abortusoverweging? Waar is de aandacht voor het kindje, van wie het leven en de toekomst door een abortus worden ontnomen? Waar is de aandacht voor de mogelijke gevolgen van een abortus?

Het wordt tijd voor een éérlijke benadering.

Kees van Helden