Skip navigation
Hulp nodig?
Onbedoeld zwanger?

We zijn er voor je. Onze hulp is gratis. Neem contact met ons op!

Bel 035 621 42 05 Stuur een bericht

Onder druk toch een abortusafspraak

Na een flinke ruzie probeerde mijn ex mij op een gemene manier te dwingen tot abortus. Bovendien betrok hij hierbij ook nog mijn ouders. Ik was laaiend! Uiteindelijk, door alle twijfel, meningen van anderen en omdat ik van hem af wilde zijn, heb ik een afspraak gemaakt bij een abortuscentrum voor een curettage onder plaatselijke verdoving.

Mijn moeder ging mee. Na een echo zou er een gesprek volgen. Mijn moeder wilde de echo niet zien, ze vond het verschrikkelijk. Ik stond erop dat ik het kindje nog een laatste keer zou kunnen zien. De mevrouw daar vertelde dat ik elf weken zwanger was. Ze bleef maar met die echo bezig en pas na meerdere keren vragen werd, met moeite, het scherm naar mij gedraaid. Ik kreeg er zo’n naar gevoel bij. Meteen daarna had ik een gesprek met een andere vrouw. Eerst zonder mijn moeder erbij. Ze vroeg mij de voor- en nadelen op te noemen van het hebben van een baby. Nadelen kende ik genoeg op dat moment, maar voordelen…? Geen één kon ik er toen opnoemen.

Ik wilde graag mijn kindje mee naar huis krijgen, om het te verwerken.
Ze vertelde mij dat dat niet ging, dat zou te schokkend zijn

Ik gaf aan dat ik graag mijn kindje mee naar huis wilde krijgen, om het te verwerken. Ze vertelde mij dat dat niet ging, want dat zou te schokkend zijn. Toch wilde ik dit graag. Ze zei dat ik het dan in een buisje mee zou krijgen, zodat ik het niet meer zou herkennen. Waarom? Wat had ik er dan aan? Ik kreeg steeds meer argwaan. Toen ze uiteindelijk vroeg of ik achter de abortus stond kon ik geen ‘ja’ zeggen en ik wilde dan sowieso algehele narcose. De vrouw vertelde onsdat we een nieuwe afspraak konden maken voor de week erop, voor het “vruchtje” zou het niets uitmaken.

Op het nippertje
Goed, afspraak gemaakt voor de week erop. De hele week flink lopen twijfelen. Mijn moeder en ik vonden het alle twee een vreselijke kliniek. Zij kwam met het idee om naar de Bloemenhovekliniek te gaan, omdat er veel positieve verhalen op hun site stonden. Gebeld en ik kon er vrijdagochtend terecht. Mocht ik mezelf toch bedenken dan moest ik op tijd afbellen.

Het was donderdagmiddag toen mijn moeder me belde met een telefoonnummer voor hulp bij abortus. Ze had nog niet verder op de betreffende website gekeken, omdat de tijd drong. Ik belde het nummer direct en kreeg een lieve vrouw aan de lijn die mij gelijk vertelde hoe blij ze was dat ik belde en de abortus nog niet had plaatsgevonden. Dit was het telefoonnummer van Er is Hulp en dankzij dit telefoontje durfde ik de afspraak op het laatste nippertje af te bellen. Ze bood gelijk hulp aan en een contactpersoon die ook in mijn woonplaats woont. Daar heb ik nog steeds contact mee. Het is zo fijn om mensen om je heen te hebben die jou begrijpen, meedenken en helpen in elke situatie.

Mijn zoontje is afgelopen december kerngezond geboren! Hij heeft de naam Daniël gekregen, dat betekent God is mijn rechter. Mijn familie, mijn moeder in het bijzonder, is gek op hem. Ik wil jullie nogmaals bedanken voor alle hulp en het fijne contact, ik heb er veel steun aan gehad! Ook mijn moeder ben ik erg dankbaar dat ze er uiteindelijk toch voor wilde gaan en mee heeft geholpen met alles.