Er is Hulp
bij onbedoelde zwangerschap en na abortus
Mail ons Bel ons

Spijt abortuspil?

Abortuspil

Na het innemen van de eerste abortuspil kun je in veel gevallen nog terug! Lees hieronder hoe dat in z'n werk gaat.

 

De werking van een abortus door middel van het slikken van pillen verloopt in twee stappen. De eerste pil blokkeert het zwangerschapshormoon progesteron waardoor het leven van het kindje wordt beëindigd. (Het zwangerschapshormoon zorgt ervoor dat de zwangerschap in stand blijft). Zo’n 24 tot 48 uur later zorgt een tweede set pillen dat de baarmoeder samentrekt waardoor het nieuwe menselijk leven wordt afgestoten.

 

Spijt na inname van de eerste abortuspil

Je hebt de eerste pil ingenomen en onderweg naar huis realiseer je dat je het liever niet had gedaan, je hebt spijt.

Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, via:

035 621 42 05 (Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur)
0527 68 41 12 (Op woensdag tussen 9.00 en 17.00)

 

Er is namelijk een medicijn dat de werking van deze pil mogelijk kan terugdraaien. De Abortus Pil Stopper (APS pil) moet binnen 48 uur na de eerste 'abortuspil' worden ingenomen. Het is daarom belangrijk dat je zo snel mogelijk contact opneemt.
 

Samen met een arts wordt een behandeling gestart met medicijnen die de eerste pil kunnen kunnen blokkeren. Afhankelijk hoe lang het geleden is dat de eerste pil is ingenomen. Belangrijk is dat binnen 48 uur wordt gestart met de medicijnen. Deze medicijnen worden tot 15 weken zwangerschap voorgeschreven.

 

Ervaringen en bijwerkingen
Ervaringen in Amerika laten zien dat vrouwen succesvolle mogelijkheid hebben om hun baby alsnog te behouden. Volgens een studie kan wel 68% van de vrouwen die gebruik maken van de Abortus Pil Stopper hierdoor zwanger blijven.1

 

Het medicijn is in principe niet schadelijk voor het kindje, maar juist levensreddend. Het middel heeft geen hevige bijwerkingen. Wel is het belangrijk zo snel mogelijk te beginnen; na de start van de tweede reeks pillen bij de abortuspil is de abortus onomkeerbaar.

 

Lees hier een ervaringsverhaal met de Abortus Pil Stopper

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30831017

Blijf op de hoogte!